Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Francia sárgadinnye leves recept

Francia sárgadinnye leves recept

A Francia sárgadinnye leves hozzávalói:
1 kg érett sárgadinnye
2 evőkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel)
2 dl tejföl
½ kávéskanál kakukkfű
½ kávéskanál őrölt szerecsendió
csipetnyi őrölt feketebors



A Francia sárgadinnye leves elkészítési módja:
A kimagozott sárgadinnyéből kiskanállal 20 labdaformájú darabot vágunk ki. Ezeket hűtőszekrénybe tesszük. A maradék dinnyét áttörjük, hozzáadjuk a tejport, a kakukkfüvet és az őrölt szerecsendiót. Fakanállal csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön három percig főzzük. Ha kihűlt, beletesszük a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és legalább két órára hűtőszekrénybe rakjuk. Tálaláskor kis tálkákba tesszük a feldarabolt dinnyét és felöntjük a krémmel. Díszíthetjük málnával vagy egyéb édes gyümölccsel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A francia sárgadinnye leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook