Gyümölcsleves tej és cukorérzékenyeknek recept
A Gyümölcsleves tej és cukorérzékenyeknek hozzávalói:1 1/2 kg idény gyümölcs (eper, alma, körte, sárgadinnye, stb.),
1 üveg cseresznyekompót (lehetőség szerint diabetikus) vagy, 1/2 kg mélyhűtött cseresznye,
méz (ízlés szerint),
3 l és 2 1/2 dl víz ,
4 ek. étkezési keményítő,
3-5 db egész fahéj,
5-8 db szegfűszeg.
A Gyümölcsleves tej és cukorérzékenyeknek elkészítési módja:
Egy kb. 5 literes fazékban fel melegítjük a vizet. Beletesszük a gyümölcsöket, a kompótot a fahéjat , szegfűszeget valamint a mézet. Forraljuk kb. 1/2 órát, amíg a gyümölcsök megfőnek (ekkor tehetjük bele a kényesebb gyümölcsöket). A 2 és 1/2 dl vízben csomó mentesre keverjük a keményítőt, majd a forrásban lévő leveshez öntjük, ezáltal sűrűsödik be. Forrón vagy hidegen tálalható.
figyeljünk rá, hogy a gyengébb héjúakat - pl.: eper, málna, sárgadinnye -, a főzés utolsó szakaszában tegyük a levesbe különben szétfő) - ha valaki édesen szereti figyeljen a méz mennyiségére, mert édesebb, mint a cukor, valamint a felhasznált gyümölcsök cukor tartalma is eltérő - ha több levet főzünk, vagy elfogy a gyümölcs, nagyon finom behűtve üdítőként is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. okt. 25. 06:02
A gyümölcsleves tej és cukorérzékenyeknek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.