Francia hagymaleves 4 személyre recept



50 dkg hagyma
3 dkg vaj
só, bors
2 ek. liszt
1 l erőleves (kockából)
8 szelet szendvicskenyér
8 vékony szelet sajt (pl. trappista, edami, füstölt)
1 csokor petrezselyem
A Francia hagymaleves 4 személyre elkészítési módja:
A hagymát vékonyan felkarikázom, a vajon kevés sóval fedő alatt puhára, csaknem pépszerűre párolom, gyakran megkeverve. Megszórom a liszttel, hozzáadom az erőlevest, borssal ízesítem, és fedő nélkül 10-12 perc alatt sűrűre főzöm. Közben megpirítom a kenyereket, minden tányérba 2-2 szeletet helyezek, befedem őket a papírvékonyra szeletelt sajttal és rámerem a forró levest. Néhány percig pihentetem, hogy a kenyér jól megszívhassa magát, és máris tálalható, miután meghintettem a finomra vágott petrezselyemmel.
Változat: a pirított kenyereket bedörzsölöm fokhagymával, édeskésebb ízhatású (pl. ementáli) sajtot használok, nehogy a fokhagyma és a pikánsabb sajt elnyomja a hagyma jellegzetes ízét.
Valamikor a legszegényebbek hétköznapi étke volt, ma minden valamirevaló francia vendéglő étlapján szerepel.
Korhelylevesnek is kiváló. :D
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. okt. 24. 20:38
A francia hagymaleves 4 személyre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.