Burgonyasaláta sütőtökkel recept
A Burgonyasaláta sütőtökkel hozzávalói:50 dkg héjában főtt burgonya,
40 dkg sütőtök (tisztán mérve),
4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg aludttej),
2 db savanykás, aromás alma,
1 nagy fej lila-hagyma,
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál paradicsompüré,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Burgonyasaláta sütőtökkel elkészítési módja:
A sütőtököt előmelegített forró sütőben szép piros-barnára megsütöm, majd ha már nem forró, a turmixgép poharába téve péppé zúzom. A tökpürét összekeverem a kefirrel, a mustárral, a paradicsompürével, a sóval és a borssal. A meghámozott burgonyát vékony karikákra vágom és belekeverem a tökös mártásba. A hagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra metélem és megsózom. Tízpercnyi állás után a megmosott, kicsumázott, és apró kockákra aprított héjas almával együtt a mártásba keverem. Jól lefedve legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt még egyszer átkeverem és pirított kenyérszeletkékkel teszem az asztalra.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. okt. 23. 05:56
A burgonyasaláta sütőtökkel elkészítési módja és hozzávalói.