Saláta spenótól, céklából és narancsból recept
A Saláta spenótól, céklából és narancsból hozzávalói:4 db cékla
2 db narancs
1 csomag spenót
7 dkg feta sajt
5 dkg olasz dió
3 kk. balzsamecet
2 kk. dijoni mustár
1 kk. méz
0,7 dl extra szűz olívaolaj
Csipet étkezési só
Csipet őrölt bors
A Saláta spenótól, céklából és narancsból elkészítési módja:
Az egyik narancsot meghámozzuk. Kisebb tálba rakjuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, a dijoni mustárt és a mézet. Az egészet összekeverjük habverővel, miközben apránként olívaolajat adagolunk hozzá. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A céklákat bekenjük egy kevés olívaolajjal, majd megszórjuk sóval és borssal. Mindegyik céklát betekerjük alufóliába, és a sütő rácsára tesszük. Körülbelül 60-70 percig sütjük. Kivesszük a sütőből,leszedjük az alufóliát, és nagyjából 30 percig hűlni hagyjuk. Amikor a céklák már kihűltek, meghámozzuk, és körülbelül 0,5 centiméter vastag szeletekre vágjuk őket. Fűszerezésükhöz sót és borsot használunk. Közben kifilézzük a másik narancsot, azaz megtisztítjuk a héjától és a hártyás részeitől. A diót felvágjuk. A spenótot tálba tesszük, meglocsoljuk egy kevéssel a korábban elkészített öntetből, összekeverjük, majd tányérra rakjuk. A tálba, amelyben a spenót volt, beletesszük a felszeletelt céklát, szintén meglocsoljuk az öntettel, összekeverjük, és a spenótra helyezzük. A tetejére narancsdarabkákat, morzsolt feta sajtot és olasz diót rakunk. Végül meglocsoljuk az egészet a maradék öntettel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. márc. 2. 19:34
A saláta spenótól, céklából és narancsból elkészítési módja és hozzávalói.