Krumplis gombóc recept
A Krumplis gombóc hozzávalói:3 db nagy, főtt krumpli
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evőkanál fagyos zsír
1 csipet só
A Krumplis gombóc elkészítési módja:
A krumplikat héjukban megfőzöm, megpucolom, krumplinyomóval összetöröm. A lisztet összemorzsolom a krumplival, majd hozzáadom a felvert tojást, sót, zsírt. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, kisodrom. Felszeletelem és nagyobb diónyi gombócokat formálok belőle. Lobogó, sós vízben jó 10 percig főzöm a gombócokat. Nem kell leöblíteni!
Az egyik legfinomabb köret készíthető belőle főzelékek, káposztás ételek mellé. Tésztájából készülhet még: levesbetét, nudli, barátfüle, töltött gombóc, valamint tócsni-szerűen is kisüthető zsiradékban.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 28. 15:29
A krumplis gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.