Sokmagvas-sajtos sós rudak recept
A Sokmagvas-sajtos sós rudak hozzávalói:1 cs. leveles tészta
1 db nagyobb tojás
kb. 5 dkg reszelni való sajt
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
só
szezámmag és napraforgómag
A Sokmagvas-sajtos sós rudak elkészítési módja:
Először is kapcsoljuk be a sütőt 180 °C-ra, mire felmelegszik, elkészítjük a tésztát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát téglalap alakúra, majd rakjuk át egy kicsit nagyobb méretű sütőpapírra. A tojást verjük fel, és osszuk el két részre. Az egyikbe rakjunk egy kis sót, a másikba sót és pirospaprikát is. A pirospaprikás tojással kenjük meg az egész kinyújtott tésztát, majd az egyik felére szórjuk rá a reszelt sajtot. Hajtsuk félbe, és kenjük meg a sós tojással, majd szórjuk rá a napraforgómagot. Hajtsuk rá a sütőpapírt, és a segítségével nyomkodjuk bele a tésztába a magokat. Ekkkor fordítsuk meg, és ezt a felét is kenjük le a sós tojással, és szórjuk rá a szezámmagot. A sütőpapírt ráhajtva ezeket is jól nyomkodjuk bele. Majd hajtsuk vissza a papírt, és tésztát egy éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk fel 1 cm széles és kb. 10 cm hosszú rudakra. Ezeket a két végüknél megfogva csavarjunk rajtuk párat, és rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Rakjuk be az előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt süssük készre.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 26. 08:28
A sokmagvas-sajtos sós rudak elkészítési módja és hozzávalói.