Rántott szelet ananásszal recept
A Rántott szelet ananásszal hozzávalói:(4-5 személynek)
8 szelet karaj
8 karika ananász
tojás
liszt
zsemlemorzsa
örölt mogyoró, dió, vagy szezámmag
só
tejföl
reszelt sajt
olaj a kisütéshez
A Rántott szelet ananásszal elkészítési módja:
A húst kiverjük, sózzuk és bepanírozzuk liszt, tojás és zsemlemorzsába kevert őrölt mogyoró, vagy dió, esetleg szezámmag keverékével. Aranysárgára sütjük, majd tepsibe egymás mellé tesszük, rá egy-egy karika ananászt. Mindegyik tetejére teszünk egy nagy halom tejfölbe kevert reszelt sajtot és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Ha zsemlemorzsával elkevert mogyorót, diót, vagy szezámmagot nylonzacskóba töltjük, és ott rázzuk össze a hússal, nem szóródik szét a panír, nem piszkítunk annyit.
Burgonyapürével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 24. 07:44
A rántott szelet ananásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.