Vasutas recept
A Vasutas hozzávalói:0,5 kg liszt
0,5 kg kristálycukor
fél citrom reszelt héja
15 dkg zsír
6 tojás
1 cs sütőpor
1 csésze tej (3 dl)
1 evőkanál kakaópor
A Vasutas elkészítési módja:
A cukrot, a zsírt, a tojások sárgáját és a citrom háját kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet és habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját. Két részre osztjuk, egyik felébe kakaót teszünk. Kizsírozott-lisztezett tepsibe öntjük, előbb a sárga tésztát, majd a kakaósat. Fakanál nyelével finoman megkeverjük (hullámokat írunk le vele), hogy márványos legyen, és mint a piskótát, megsütjük. Ha finomabban akarjuk, tehetünk bele mazsolát, vagy magozott meggybefőttet is. Tetejét porcukorral szórjuk meg és rombusz alakúra vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 22. 21:38
A vasutas elkészítési módja és hozzávalói.