Finom sütőtökös pogácsa recept
A Finom sütőtökös pogácsa hozzávalói:2 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 teáskanál cukor
40 dkg sütőtök
50 dkg finomliszt (+ liszt kelleni fog hozzá, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk)
1 db tojás (+ 1 a tetejére kenéshez)
35 dkg vaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
3 ek szezámmag (a tetejére)
A Finom sütőtökös pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben, és a cukorral felfuttatjuk. Az előzőleg megsütött, langyosra hűlt, és áttört sütőtököt (én botmixerrel kicsit pürésítettem) összedolgozzuk a liszttel, tojással, vajjal és az élesztős tejjel. Borssal, sóval ízlés szerint ízesítjük, és simára gyúrjuk (+ liszt kelleni fog hozzá, a cél, hogy könnyű, de már nem ragadós tésztát kapjunk). Letakarva, langyos helyen kb. fél órán át kelesztjük. Ezután 1-1, 5 cm vastagra nyújtjuk, négybe hajtjuk, majd ismét 1-1, 5 cm vastagra nyújtjuk. A pogácsákat kiszaggatjuk, sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük, és további fél órát kelesztjük. A tetejét megkenjük tojással, és meghintjük szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 21. 18:33
A finom sütőtökös pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.