Házi vajas kiskifli recept
A Házi vajas kiskifli hozzávalói:60 dkg finomliszt (BL-55)
4 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg vaj (olvasztott)
1 csapott ek cukor
1 ek só (csapott)
1 db tojás (kenéshez)
A Házi vajas kiskifli elkészítési módja:
1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, és a többi tejet, majd kézzel simára gyúrjuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk (5 perc). Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy könnyebben lehessen kidolgozni. 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk. Lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk. Minden lapot 8 cikkre vágunk. A cikkeket a szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk. Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük. 10-15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 19. 18:30
A házi vajas kiskifli elkészítési módja és hozzávalói.