Háztáji magvas zsemlecipók recept
A Háztáji magvas zsemlecipók hozzávalói:A tésztához
500 g finomliszt
300 ml víz (langyos)
25 g élesztő
1 db tojás
0.5 ek cukor
0.5 ek só
A tetejére
1 ek tökmag
1 ek napraforgómag
1 ek lenmag
1 ek szezámmag
1 db tojás
A Háztáji magvas zsemlecipók elkészítési módja:
A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, majd jól összegyúrjuk. Kedvünk szerint gyúrhatunk bele magvakat. 30 percig pihentetjük. 10 kis zsemlecipót formálunk belőle, majd még 30 percig kelesztjük. Megkenjük őket tojással, beszórjuk a magvakkal. Előmelegített sütőbe toljuk.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 18. 18:29
A háztáji magvas zsemlecipók elkészítési módja és hozzávalói.