Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Háztáji magvas zsemlecipók recept

Háztáji magvas zsemlecipók recept

A Háztáji magvas zsemlecipók hozzávalói:
A tésztához

500 g finomliszt
300 ml víz (langyos)
25 g élesztő
1 db tojás
0.5 ek cukor
0.5 ek só

A tetejére

1 ek tökmag
1 ek napraforgómag
1 ek lenmag
1 ek szezámmag
1 db tojás


A Háztáji magvas zsemlecipók elkészítési módja:
A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, majd jól összegyúrjuk. Kedvünk szerint gyúrhatunk bele magvakat. 30 percig pihentetjük. 10 kis zsemlecipót formálunk belőle, majd még 30 percig kelesztjük. Megkenjük őket tojással, beszórjuk a magvakkal. Előmelegített sütőbe toljuk.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A háztáji magvas zsemlecipók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook