Sajtos tönkölykifli recept
A Sajtos tönkölykifli hozzávalói:60 dkg tönköly fehérliszt
6 dkg langyos vaj + 2 ek a kenéshez
1, 5 dl víz + 1, 5 dl tej keveréke
2 ek méz
1 tk só
3 ek tejföl
3 ek búzacsíra
3 dkg élesztő
8 dkg reszelt sajt
A Sajtos tönkölykifli elkészítési módja:
A tejet és a vizet elkeverjük a mézzel, megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk rajta. Ezt követően a sajt kivételével minden hozzávalót dagasztógépben összegyúrunk, 1 órát kelesztjük langyos helyen. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán kettéválasztjuk, 2 kör alakú lappá nyújtjuk. Mindkettőt felvágjuk 4 cikkre, és kiflivé sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A kifliket megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és további fél órát újra kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverésen. A kifliket 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 17. 18:28
A sajtos tönkölykifli elkészítési módja és hozzávalói.