Aranygaluska muffin recept
Az Aranygaluska muffin hozzávalói:30 dkg finomliszt
1 tojás sárgája
1 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál cukor
1 csapott mokkáskanál só
2 dkg élesztő
kb. 1,5-2 dl langyos tej
1 tojás és
10 dkg darált dió
2 evőkanál porcukorral elkeverve
Az Aranygaluska muffin elkészítési módja:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojás sárgáját, a cukrot, a sót, a langyos tejet és végül a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Mikor hólyagos a tészta, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett lapra borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd 12 gombócra elosztjuk. Minden gombócból készítünk 3-4 pici gombócot. A kész gombóckákat felvert tojásba, majd a diós keverékbe hempergetjük. A muffin sütő üregét olajjal kikenjük és ebbe rakunk 3-4 diónyi gombóckát. Hagyjuk egy kicsit kelni, majd 175 C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni addig, míg aranybarna színe nem lesz a diós halmoknak. Langyosra hűtjük, majd kiszedjük őket a formából.
Vanília pudingból, tejjel vaníliás cukorral, sodót főzünk. A muffinokat a sodóval leöntve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. márc. 18. 06:17
Az aranygaluska muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.