Mustáros krinolinsaláta recept
A Mustáros krinolinsaláta hozzávalói:1 szál krinolin (kb. 25-30 dkg)
2 alma
2 fej lilahagyma
5 evőkanál borecet
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
só
kevés édesítő
késhegynyi törött fekete bors
teljes kiőrlésű kenyér
A Mustáros krinolinsaláta elkészítési módja:
A hagymát vékony karikákra vágjuk, megsózzuk és jól összekeverve 20 percig állni hagyjuk. Hideg vízbe tesszük a krinolinokat, és kis lángon addig melegítjük, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és a krinolint még 5 percig hagyjuk a vízben. Az ecetet a mustárral, 3 evőkanál vízzel és az olajjal jól kikeverjük, majd édesítővel és borssal fűszerezzük. Az almát kicsumázzuk és héjastól vékony szeletekre vágjuk. Az ecetes-mustáros öntettel meglocsoljuk, és azonnal összekeverjük, hogy az almaszeletek ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a hagymát. A krinolint a forró vízből kivesszük, a bőrét óvatosan lenyúzzuk, és először hosszában félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. Még melegen összekeverjük a saláta többi hozzávalóival. Megvárjuk, míg kihűl majd lefedve legalább fél napra a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt átkeverjük, pirított kenyérszeleteket adunk hozzá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. márc. 17. 06:05
A mustáros krinolinsaláta elkészítési módja és hozzávalói.