Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Könnyű salátaleves recept

Könnyű salátaleves recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 430 k

A Könnyű salátaleves hozzávalói:
5 dkg vaj
2 csapott evőkanál liszt
8 dl zöldségleves
20 dkg kifliburgonya
1 nagy fej saláta
2 dl tejföl

cukor
ecet
a tálaláshoz:
levesgyöngy vagy zsemlekocka


A Könnyű salátaleves elkészítési módja:
A lisztet a forró vajon halvány rózsaszínűre pirítjuk. A megforrósított levessel felengedjük, és 6-8 percig forraljuk. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk, és a levesbe dobjuk. A salátát folyó vízben alaposan leöblítjük, ujjnyi laskákra metéljük, és ha a burgonya már majdnem puha, ezt is hozzáadjuk. Amikor a saláta egy kissé összeesett, a tejfölt néhány kanálnyi forró levessel elhabarjuk, és állandóan kevergetve a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, megsózzuk, egy kevés cukorral és ecettel pikánsra ízesítjük. Betétként levesgyöngyöt vagy zsemlekockát kínálunk hozzá.

Italajánlat: száraz fehérbor


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A könnyű salátaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook