Könnyű salátaleves recept



5 dkg vaj
2 csapott evőkanál liszt
8 dl zöldségleves
20 dkg kifliburgonya
1 nagy fej saláta
2 dl tejföl
só
cukor
ecet
a tálaláshoz:
levesgyöngy vagy zsemlekocka
A Könnyű salátaleves elkészítési módja:
A lisztet a forró vajon halvány rózsaszínűre pirítjuk. A megforrósított levessel felengedjük, és 6-8 percig forraljuk. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk, és a levesbe dobjuk. A salátát folyó vízben alaposan leöblítjük, ujjnyi laskákra metéljük, és ha a burgonya már majdnem puha, ezt is hozzáadjuk. Amikor a saláta egy kissé összeesett, a tejfölt néhány kanálnyi forró levessel elhabarjuk, és állandóan kevergetve a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, megsózzuk, egy kevés cukorral és ecettel pikánsra ízesítjük. Betétként levesgyöngyöt vagy zsemlekockát kínálunk hozzá.
Italajánlat: száraz fehérbor
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 737f507a35, 2006. dec. 1. 09:25
A könnyű salátaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.