Édesanyám sárgabarack lekvárja recept
Az Édesanyám sárgabarack lekvárja hozzávalói:5 kg befőzni való barack
2, 5 kg cukor (attól függően, milyen édes a barack)
tartósítószer
Az Édesanyám sárgabarack lekvárja elkészítési módja:
A jól megmosott és kimagozott sárgabarackokat egy nagyobb edényben összekeverjük a cukorral, majd legalább másnapig állni hagyjuk. Időnként megkevergetjük. Ezután hibátlan zománc edényben feltesszük főni. Elég a saját leve, nem kell bele vizet tenni. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a héja szinte egészen eltűnik (a cukor elmarja), a lekvár pedig kellően besűrűsödik. Ekkor üvegekbe töltjük, tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk, majd szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 8. 08:21
Az Édesanyám sárgabarack lekvárja elkészítési módja és hozzávalói.