Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Gyümölcsbefőtt, cukor és tartósítószer nélkül recept

Gyümölcsbefőtt, cukor és tartósítószer nélkül recept

A Gyümölcsbefőtt, cukor és tartósítószer nélkül hozzávalói:
idénygyümölcs: őszibarack, sárgabarack, meggy, körte, piszke
tiszta, csavaros tetejű üvegek
kukta


A Gyümölcsbefőtt, cukor és tartósítószer nélkül elkészítési módja:
Mosd meg a gyümölcsöt, darabold ha kell, szorosan dugiszold bele a tiszta üvegbe (én úgy megtömöm, hogy a tetővel kissé még le is kell nyomnom). Az üvegeket tedd a kuktába, öntsd fel a max. jelzésig vízzel, zárd rá a tetejét, gyújts alá, sípoláskor csökkentsd minimumra lángot, és 15 perc után zárd el alatta a gázt. Ha már nyitható, mehet a szárazdunsztba. És kész! Szilvára 1 kanál rum, némi fahéj.

Az üvegeket el lehet fektetni a kuktában, de a bébiételes üvegeket egymásra is lehet tornyozni. A lényeg, hogy max jelzésnél magasabban ne álljon víz, és a legfelső üveget 3/4 részéig lepje el.

Ha nem csak 1 adagot főzöl vagy kicsi a kuktád és folyamatosan cserélgeted az üvegeket, akkor 20 percig főzd, ereszd ki a gőzt, tedd dunsztba, és jöhet a következő adag.
Én miután kiszedem, pár percre fejreállítom a konyhapulton. Ha véletlenül nem zár jól a kupak, rögtön kiderül, és tesztelni is lehet azonnal :).


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A gyümölcsbefőtt, cukor és tartósítószer nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook