Pandamaci szelet recept
A Pandamaci szelet hozzávalói:Kakaós tésztához:
6 tojás sárgája
3 dl tejföl
15 dkg cukor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
Kókuszos tésztához:
15 dkg cukor
6 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
6 tojás sárgája
6 ek porcukor
3 evőkanál finomliszt
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
Tetejére:
10 dkg étcsoki
kevés tej /kb 1 dl/
1 ek vaj
A Pandamaci szelet elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, majd arányos távolságra egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá. A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojás sárgáját a porcukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a margarint. Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krém kétharmadával. Ráillesztjük a tészta másik felét, rákenjük a megmaradt krémet. A csokit a tejjel gőz fölött felolvasszuk simára és a végén beletesszük a vajat, kicsit hagyjuk hűlni, majd a kész sütire simítjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. aug. 14. 10:44
A pandamaci szelet elkészítési módja és hozzávalói.