Túrós-baracklekváros isler recept
A Túrós-baracklekváros isler hozzávalói:tészta:
30 dkg. liszt,
10 dkg. porcukor
20 dkg. margarin,
1 db. tojás,
10 dkg. csokoládé,
2 ek. olaj,
töltelék:
25 dkg. túró,
10 dkg. tejföl,
5 dkg. porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
2 ek. búzadara,
sárgabarack.
A Túrós-baracklekváros isler elkészítési módja:
A liszthez tettem a cukrot majd a margarinnal elmorzsoltam és hozzá tettem a tojást. Jól összegyúrtam és fóliába csomagolva a hűtőbe tettem 20 percre. A tésztát vékonyra kinyújtottam kb. 3 mm-esre, majd egy nagy szaggatóval ( 8 cm. átm.) kiszaggattam. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem. Kb. 15 perc elég a sütéséhez. Mikor kihűlt, a csokoládét felmelegítettem, hígítottam az étolajjal és megkentem a tésztákat vele. A krémhez való alapanyagokat összekevertem .Mikor már a csokiréteg megdermedt sárgabarackkal megkentem, kanállal pakoltam a túrós töltelékből és a másik lapot is lekvárral megkenve ráhelyeztem a túróra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 4. 21:51
A túrós-baracklekváros isler elkészítési módja és hozzávalói.