Leskelődő békák yorkshire pudinggal, salátával recept
A Leskelődő békák yorkshire pudinggal, salátával hozzávalói:(4 személyre)
A húsgombóchoz:
25 dkg darált hús
kevés vöröshagyma krém
kevés fokhagyma krém
só
bors
őrölt paprika
A yorkshire pudinghoz:
30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej
só
olaj
Bármilyen friss saláta.
A Leskelődő békák yorkshire pudinggal, salátával elkészítési módja:
A húsgombócokhoz a húst a fűszerekkel ízesítem, és 12 diónyi gombócot formálok belőle. Félreteszem. A yorkshire puding hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítek (az olaj nem bele kell!) és legalább 1 óra hosszat állni hagyom. Az olajat egy serpenyőbe, vagy közepes méretű tepsibe öntöm, felforrósítom és a húsgombócok mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Ezután óvatosan ráöntöm a puding masszáját és előmelegített 200 fokos sütőben szép barnáspirosra sütöm. (Legközelebb kicsivel nagyobb tepsit használok, hogy a tészta vékonyabb és hólyagos legyen, de így is nagyon finom volt:) Tálalásnál salátát és ketchupot kínálunk hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 3. 21:50
A leskelődő békák yorkshire pudinggal, salátával elkészítési módja és hozzávalói.