Roza szelet recept
A Roza szelet hozzávalói:Tésztához:
15 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
40 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
1/2 cs. sütőpor
Tésztára:
25 dkg lekvár
25 dkg dió
Következő réteg:
4 tojásból piskóta
Piskótára:
25 dkg lekvár
25 dkg darált mák
Tetejére:
3 tojás fehérje
5 dkg cukor
A Roza szelet elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük. A töltelékhez a diót a lekvárral összekeverjük és a tepsiben levő tésztára simítjuk. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Közben 4 tojásból piskótát készítünk és az elősütött diós linzer tetejére simítjuk. Újabb 10-12 percig sütjük, hogy a piskóta már rózsaszín legyen. Közben a mákot is összekeverjük a lekvárral és a piskóta tetejére kenjük. 5-6 percre visszatesszük a sütőbe, közben a tojásfehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk, majd a lekváros mák tetejére kenjük. Most már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a hab egy kicsit megpirul.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 1. 20:57
A roza szelet elkészítési módja és hozzávalói.