Habos-rumos szelet recept
A Habos-rumos szelet hozzávalói:50 dkg liszt,
20 dkg zsír,
15 dkg cukor,
1 sütőpor,
3 tojás sárgája,
kevés tej
Krém:
10 kg vaj,
15 dkg cukor,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál lekvár,
1 dl rum,
1 rumaroma,
Tetejére:
3 tojás fehérje
A Habos-rumos szelet elkészítési módja:
Könnyű tésztát gyúrunk és három felé osztva tepsi hátán egyenként megsütjük. Egy lapot összetördelünk, tejben megáztatjuk. 10 dkg vajat 15 dkg cukrot, 2 evőkanál kakaót, 2 evőkanál lekvárt 1 dl rumot, 1 rumaromát összekeverünk, a megáztatott laphoz keverjük és megtöltjük vele a másik két lapot. Tetejére a 3 tojás fehérjéből gőz fölött vert kemény habot kenjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 30. 20:12
A habos-rumos szelet elkészítési módja és hozzávalói.