Csípős burgonyasaláta recept
A Csípős burgonyasaláta hozzávalói:50 dkg félbevágott apró újburgonya,
25 dkg megtisztított, ferdén feldarabolt zöldbab
Öntet:
fél dl olívaolaj,
2 db kimagozott,
csíkokra vágott piros chili,
1 db összenyomott fokhagymagerezd,
1,5 dkg aprított friss koriander,
1 ek. vörösborecet,
fél tk. köménymag
A Csípős burgonyasaláta elkészítési módja:
A burgonyát 20 percig kis lángon megfőzzük, amíg éppen csak megpuhul, lecsepegetjük, félretesszük. A babot forró vízben blansírozzuk 2 percig, majd lecsepegtetjük és félretesszük. Az öntet elkészítéséhez habverővel 2 percig keverjük az összes hozzávalót, míg össze nem áll, majd öntsük az összekevert burgonyára és babra. Azonnal tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. jan. 10. 17:47
A csípős burgonyasaláta elkészítési módja és hozzávalói.