Virslis lábtörlő recept
A Virslis lábtörlő hozzávalói:35 dkg finomliszt
1 dl tej
1.25 dkg élesztő
1 kk só
0.5 teáskanál cukor
0.75 teáskanál napraforgó olaj
40 dkg virsli (8 db.)
1 db tojás (a kenéshez)
1 ek szezámmag (vagy köménymag, vagy lenmag,
de el is hagyható)
A Virslis lábtörlő elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Pizzavágó késsel hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a hosszában félbevágott virsliket, beszövögetjük a tésztacsíkok közé. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük a "lábtörlőt".
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2014. okt. 31. 10:18
A virslis lábtörlő elkészítési módja és hozzávalói.