Rakott mexikói tészta recept
A Rakott mexikói tészta hozzávalói:1 csomag szarvacska tészta
olaj, só
Husihoz:
40 dkg darált hús
1 csomag mexikói chilis bab por
Bors, pirospaprika, chili, olaj
2-2,5dl víz
Zöldségek:
1 csomag mexikói zöldség mix (mirelit)
1 zöldségleves kocka, vegeta, bors, petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
vaj
Tetejére:
1 nagy doboz tejföl
bors
A Rakott mexikói tészta elkészítési módja:
A tésztát sós olajos vízben kifőzzük. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd megszórjuk a chilis bab porral, 1 kk piros paprikával, borssal és chilivel (izlés szerint), majd felöntjük vízzel. (ne legyen túl sűrű de nagyon híg sem!) A zöldségeket vajon megpároljuk az apró kockára vágott hagymával, dobunk rá 1 zöldségleves kockát, kevés vizet, megszórjuk petrezselyemmel, borssal és vegetával. Fedő alatt puhára pároljuk őket kb 20 perc. Rétegezés: 1 jénait (hőálló tálat) kivajazunk, erre jön egy sor tészta, egy sor husi, egy sor zöldség, majd még egyszer ugyan így. A tetejét pedig a borsos tejföllel megkenjük. Előmelegített sütőben összesütjük. Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2014. okt. 30. 09:42
A rakott mexikói tészta elkészítési módja és hozzávalói.