Toroskáposzta egyszerűen recept


60 dkg
vegyes sertés apróhús
2 közepes fej vöröshagyma
50 dkg
savanyú káposzta
20 dkg
zsír,
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
köménymag
fűszerpaprika.
A Toroskáposzta egyszerűen elkészítési módja:
A sertészsír felét felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a sertés apró húst, megsózzuk és kevés vizet aláöntve sütjük. Ha félig megpuhult rávágjuk a vöröshagymát, majd megszórjuk borssal, köménymaggal, fűszerpaprikával és készre pároljuk. Közben másik edényben a zsír másik felén a megmosott - ha nagyon savanyú - káposztát kevés víz aláöntésével készre pároljuk. Tálaláskor elkülönítve tálra rakjuk a hússal egyett. Ki-ki kívánsága szerint vehet belőle. Félszáraz fehér bor illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. okt. 19. 19:21
A toroskáposzta egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.