Sertésborda töltve. recept
45 perc
A Sertésborda töltve. hozzávalói:
4 szelet sertéstarja
4 db
friss tyúktojás
10 dkg
füstölt kemény sajt
ízlés szerint só
őrölt fekete bors,1 kiskanál fűszerpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
A bundázáshoz
2 db
tojás
zsemlemorzsa
liszt
só
A kisütéshez: étolaj.
A Sertésborda töltve. elkészítési módja:
A sertéskarajról a csontot eltávolítjuk, formázzuk, kipotyoljuk, mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal. A tojásokat enyhén sós vízben közben megfőzzük, . A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A kemény sajtot lereszeljük. A főtt tojás megtisztítását követően a tojást villával összetörjük, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a petrezselyem zöldet, sóval, őrölt fekete borssal és a fűszerpaprikával összedolgozzuk, majd a kész töltelékkel a hússzeletekre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval összetűzzük. Olajat hevítünk. Közben a hústekercseket hagyományos módon bundázzuk és forró olajban kisütjük. Köretként sült burgonyát, burgonyakrokettet, rizst adjunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. okt. 30. 05:54
A sertésborda töltve. elkészítési módja és hozzávalói.