Hawai Tekercs recept
A Hawai Tekercs hozzávalói:8 vékony, nagy szelet gépsonka (kb. 20 dkg)
8 vékony szelet lapkasajt)
4 karika ananászbefőtt
2 tojás
só
törött bors
kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a sütéshez.
A Hawai Tekercs elkészítési módja:
Előkészítése: az ananászbefőtt levét lecsöpögtetem, a gyümölcsöt egészen apróra összevágom. A tojást sóval és borssal habosra keverem. Elkészítése: mindegyik kiterített sonkaszeletre ráfektetek egy szelet sajtot, majd az ananász nyolcad részét rászórom. A sonkát úgy csavarom fel, mint a palacsintát. A "göngyöleget" hústűvel (vagy fogpiszkálóval) összetűzöm, hogy a további munkafolyamatok közben szét ne essen. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom, majd ismét tojásba meg morzsába hempergetem. Végül a bundázott tekercseket forró olajban megsütöm. Lecsöpögtetem, és papírtörülközőn leszikkasztom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. nov. 3. 10:50
A hawai tekercs elkészítési módja és hozzávalói.