Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Hagymakrémes burgonya recept

Hagymakrémes burgonya recept

A Hagymakrémes burgonya hozzávalói:
8 szép burgonya
két evőkanál zsír
két fej vöröshagyma
két evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg reszelt sajt

törött bors


A Hagymakrémes burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra vágva sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és az egyik kanál zsírral kikent mély tűzálló tálba öntjük. Közben a másik kanál zsírban megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük liszttel, és a tejjel fölengedve megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük és a sütőben felső lángon megpirítjuk a tetejére szórt reszelt sajtot.


Kategória: Köretek receptjei


A hagymakrémes burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook