Hagymakrémes burgonya recept
A Hagymakrémes burgonya hozzávalói:8 szép burgonya
két evőkanál zsír
két fej vöröshagyma
két evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg reszelt sajt
só
törött bors
A Hagymakrémes burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra vágva sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és az egyik kanál zsírral kikent mély tűzálló tálba öntjük. Közben a másik kanál zsírban megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük liszttel, és a tejjel fölengedve megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük és a sütőben felső lángon megpirítjuk a tetejére szórt reszelt sajtot.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. nov. 2. 09:10
A hagymakrémes burgonya elkészítési módja és hozzávalói.