Ropogós túrós rudacskák recept
A Ropogós túrós rudacskák hozzávalói:25 dkg túró
4 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg gépsonka
2 dkg vaj
só,bors
zsemlemorzsa(a bundázáshoz)
olaj a sütéshez
A Ropogós túrós rudacskák elkészítési módja:
A túrót áttörjük és a tojásokkal, valamint a liszttel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk.Újra összegyúrjuk, és a maszából lisztes kézzel kis rudakat formálunk. Meghempergetjük zsemlemorzsába, és forró olajban pirosra sütjük.
Legfinomabb melegen, francia-vagy kukoricasalátával.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. máj. 23. 08:49
A ropogós túrós rudacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.