Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Erdei gomba székelyesen recept

Erdei gomba székelyesen recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Erdei gomba székelyesen hozzávalói:
80 dkg
erdei gomba
10 dkg
sertészsír
15 dkg
sárgasrépa
15 dkg
petrezselyem gyökér
10 dkg
vöröshagyma
1 evőkanálnyi fűszerpaprika
2 dl
tejfölt
Ízlés szerint őrölt fekete bors
só.


Az Erdei gomba székelyesen elkészítési módja:
A legjobb ez az étel akkor, ha kemény húsú, vegyes erdei gombából készítjük (vargánya, tinóru, pereszke, sárga rókagomba, stb.) A megtisztított vöröshagymát egészen apróra vágjuk (vagy lereszeljük) és a forró zsíron dinszteljük A tűzről lehúzva paprikázzuk. A tisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombákat hozzáadjuk, fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal ízlés szerint, majd lassú tűzön pároljuk. Egy másik edényben, enyhén sós vízben a felszeletelt zöldségeket puhára főzzük, majd áttörjük, paszírozzuk. Kevés levet hagyva a lével együtt a zöldségeket a gombához adjuk, óvatosan összekeverjük és készre forraljuk. Külön csészében hideg tejfölt kínálunk hozzá. Bármilyen körettel tálalható.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az erdei gomba székelyesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook