Bakonyi fácánmell sajtosan recept
A Bakonyi fácánmell sajtosan hozzávalói:4 szép fácánmell filé
10dkg füstölt zsírszalonna
2 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3dl húsleves
30dkg gomba(ha lehet,akkor valamilyen erdei gomba legyen)
20dkg sajt
só, pirospaprika, fehér bors, lestyán, majoranna
A Bakonyi fácánmell sajtosan elkészítési módja:
Az olajos pácban érlelt fácánmelleket lapjára fordítva félbevágjuk, így 8 szép lapos szeletünk lesz. Paprikás lisztben megforgatjuk, forró olajon 10-15 percig elősütjük, majd félretesszük. Ugyanebben az olajban üvegesre pirítjuk a felkockázott szalonnát, majd a felcsíkozott hagymát hozzátéve azt is megdinszteljük egy kicsit. Mikor ez megvan, akkor a melleket egy tűzálló tálba helyezzük, megszórjuk ízlés szerint fűszerekkel, utána ráöntjük a szalonnás hagymát, és rápakoljuk a felszelelt gombát is. Aláöntjük a húslevest, lefedjük,majd forró sütőben puhára pároljuk a húst. Mikor a hús megpuhult, eloszlatjuk a tetején a kevés sóval és borssal elkevert tejfölt, rászórjuk a sajtot és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Rizzsel vagy nokedlival tálaljuk és száraz fehérbort kínálunk mellé.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. okt. 30. 16:26
A bakonyi fácánmell sajtosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.