Amsterdamos-magyaros sajtos csirke recept
60 perc
239 kcal
144 gramm
26 gramm
4 személyre:
4 db csirkemell
25 dkg reszelt sajt
3 db tojás
4 db szalonnacsík
2 ek vaj
zsemlemorzsa, liszt
fokhagyma, petrezselyem
Az Amsterdamos-magyaros sajtos csirke elkészítési módja:
A csirkemellet megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A húst beirdaljuk és bekenjük fokhagymával, majd lisztbe, tojásba és végül a reszelt sajtba forgatjuk. Egy jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük a húsokat. A húsokat beborítjuk a megmaradt reszelt sajttal, szalonnával, és ráöntjük a felvert tojásokat. 285 fokos sütőben megsütjük, tálalás előtt meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Ebben az ételben a zsíros sajt, a tojás, a vaj és a szalonna miatt sok a koleszterin, ami hosszú távon növeli a szív- és érrendszeri betegségeknek a kialakulását, valamint testtömeg gyarapodáshoz is vezethet. A szalonnát kihagyva, a sajtot soványabbra cserélve korszerűsíthetünk ezen a finom ételen! A tápanyagszámítás a teljes mennyiségre vonatkozik!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 41b74d24bc, 2008. júl. 14. 13:16
Az amsterdamos-magyaros sajtos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.