Baconbe tekert libamáj recept


Hozzávalók 4 személyre:
1 db, 60-80 dkg-os hízott libamáj
4 szelet baconszalonna
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 evõkanál olaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
A Baconbe tekert libamáj elkészítési módja:
ELKÉSZÍTÉSE: A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtûzhetjük hústûvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyõbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük. Ezután tûzálló edényben, elõmelegített sütõben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függõen, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat. TIPPEK: Tipp: elkészíthetõ kacsamájból is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ancsa31, 2007. nov. 6. 18:23
A baconbe tekert libamáj elkészítési módja és hozzávalói.