Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Padlizsános-narancsos oldalas recept

Padlizsános-narancsos oldalas recept

Elkészítési idő 60 perc

A Padlizsános-narancsos oldalas hozzávalói:
1,2 kg sertésoldalas
1 fej vöröshagyma
1 padlizsán
2 narancs
olaj

őrölt bors

A páchoz
6 narancs leve
1 narancs reszelt héja
1,5 dl vörösbor
6 borókabogyó
1 kk őrölt koriander
8 szem fekete bors


A Padlizsános-narancsos oldalas elkészítési módja:
A páclé hozzávalóit tálba tesszük, összekeverjük, és a húsra öntjük. Lefedjük, és 1 órán át hűtőben érleljük. A hagymát finomra, a padlizsánt karikákra vágjuk, a narancsokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Kiolajozott sütőtál aljára rakjuk a padlizsánkarikákat, rászórjuk a hagymát, befedjük a narancsszeletekkel, aztán rátesszük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk 2 evőkanál páclével. Előmelegített, forró sütőben 40 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a maradék páclével.


Kategória: Húsételek receptjei


A padlizsános-narancsos oldalas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook