Padlizsános-narancsos oldalas recept


1,2 kg sertésoldalas
1 fej vöröshagyma
1 padlizsán
2 narancs
olaj
só
őrölt bors
A páchoz
6 narancs leve
1 narancs reszelt héja
1,5 dl vörösbor
6 borókabogyó
1 kk őrölt koriander
8 szem fekete bors
A Padlizsános-narancsos oldalas elkészítési módja:
A páclé hozzávalóit tálba tesszük, összekeverjük, és a húsra öntjük. Lefedjük, és 1 órán át hűtőben érleljük. A hagymát finomra, a padlizsánt karikákra vágjuk, a narancsokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Kiolajozott sütőtál aljára rakjuk a padlizsánkarikákat, rászórjuk a hagymát, befedjük a narancsszeletekkel, aztán rátesszük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk 2 evőkanál páclével. Előmelegített, forró sütőben 40 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a maradék páclével.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. nov. 11. 13:04
A padlizsános-narancsos oldalas elkészítési módja és hozzávalói.