Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Köleses zöldségleves recept

Köleses zöldségleves recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Köleses zöldségleves hozzávalói:
1 kis fej vöröshagyma
néhány karfiolrózsa
1 répa
1 darabka karalábé
két marék zöldborsó
két marék köles
egy öntet light főzőtejszín

bors
ételízesítő vagy zöldségleves por
cayenne bors
1 teáskanál vaj


A Köleses zöldségleves elkészítési módja:
A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a feldarabolt zöldségeket és a fűszereket, beleöntjük a tejszínt. Amikor félig megfőttek a zöldségek, beleszórjuk a két maréknyi kölest és forrás után lefedve 10 percig főzzük. Elzárjuk a gázt és még a fedőt rajta hagyjuk 10 percig az edényen.

Amikor beleszórjuk a kölest, úgy tűnik, hogy szinte "elveszik" az edényben, olyan kevés, de a végére megnő és sok vizet szív magába. Ne rakjunk bele pluszban, ha nem akarunk köles-főzeléket (én már jártam úgy).

Olyan ízre és kinézetre is, mint a tarhonya.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A köleses zöldségleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook