Tavaszi zöldségleves húsgombóccal recept
60 perc
A Tavaszi zöldségleves húsgombóccal hozzávalói:
30-40 dkg vegyes zöldség
10 dkg brokkoli
1l húsalaplé
2.5 dl tejszín
15-20 dkg csirkemellfilé
1 tojás fehérje
2 tojássárgája
só
bors snidling
zellerzöld
petrezselyem
A Tavaszi zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja:
A felaprított póréhagymát, a zöldséget, a brokkolit kevés zsiradékon pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a húsalaplével és két dl tejszínnel. Felforrajuk, 10-15 percig főzzük, mejd összeturmixoljuk és leszűrjük. A gombóchoz a csirkemelleket ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásfehérjét és a sárgákat, a fél deci tejszínt, a vágott snidlinget, és összedolgozzuk. Sós vízben kifőzzük. A levest zellerzölddel ízesítjük, a gombóccal tálaljuk. Jó étvágyat.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: csingi-lingi, 2008. márc. 17. 10:11
A tavaszi zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.