Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi zöldségleves húsgombóccal recept

Tavaszi zöldségleves húsgombóccal recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tavaszi zöldségleves húsgombóccal hozzávalói:
30-40 dkg vegyes zöldség
10 dkg brokkoli
1l húsalaplé
2.5 dl tejszín
15-20 dkg csirkemellfilé
1 tojás fehérje
2 tojássárgája

bors snidling
zellerzöld
petrezselyem


A Tavaszi zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja:
A felaprított póréhagymát, a zöldséget, a brokkolit kevés zsiradékon pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a húsalaplével és két dl tejszínnel. Felforrajuk, 10-15 percig főzzük, mejd összeturmixoljuk és leszűrjük. A gombóchoz a csirkemelleket ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásfehérjét és a sárgákat, a fél deci tejszínt, a vágott snidlinget, és összedolgozzuk. Sós vízben kifőzzük. A levest zellerzölddel ízesítjük, a gombóccal tálaljuk. Jó étvágyat.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook