Sajtos-sonkás gombaleves recept
A Sajtos-sonkás gombaleves hozzávalói:15 dkg gomba
10 dkg füstölt sajt
10 dkg gépsonka
6 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó)
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
só, szerecsendió, őrölt fehér bors
A Sajtos-sonkás gombaleves elkészítési módja:
A felvágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, és ezt meghintjük a fűszerekkel. Fedő alatt saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Felengedjük a húslevessel. Belekeverjük a csíkokra vágott sonkát, és ezek után hozzáöntjük a lisztes tejszínes masszát. Jól felforraljuk a levest, majd a végén hozzátesszük a petrezselyem zöldjét. Miután jól elkevertük, lehet tálalni, és díszítésként reszelt sajtot szórunk a tetejére.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 16. 21:23
A sajtos-sonkás gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.