Májgombóc – leves recept
A Májgombóc – leves hozzávalói:10-15 dkg máj,
2 dkg zsírban pirított, kávéskanálnyi apróra vágott
hagyma
1 egész tojás,
1 kiskanál zsemlemorzsa,
kanál liszt, só, bors, vagdalt petrezselyem.
A Májgombóc – leves elkészítési módja:
A májat megreszeljük (vagy kaparjuk, vagy húsdarálón daráljuk),elkeverjük egy egész tojással, két kanál vízzel, hozzáadunk egy kanál zsemlemorzsát, amit pár percig áztatunk benne. Elkeverjük a pirított hagymával, fűszerezzük (só, bors, petrezselyem) és végül 1-2 kanál liszttel elkeverjük. Nedves kanállal apró galuskákat szaggatunk a fövő levébe.
Zöldséglevest - (répa és fehérrépa párolva, lisztezve, petrezselyem, bors) - szoktam csinálni, és ebbe szaggatom bele és fő meg.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 16. 21:22
A májgombóc – leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.