Gombás sárgaborsóleves recept
A Gombás sárgaborsóleves hozzávalói:Nyersanyagok:
10 dkg sárgaborsó
1 kiskanál só pótló
1 l víz
10 dkg apróra vágott gomba
5 dkg kókuszvaj vagy 2-3 evőkanál olaj
vágott zöld
10 dkg szárazon pirított zsemlekocka
A Gombás sárgaborsóleves elkészítési módja:
A sárgaborsót a vízben a só pótlóval pépesre főzzük, majd turmixgéppel vagy szitán keresztül átpasszírozzuk. A kókuszvajon vagy az olajon megpirítjuk a gombát, majd az átpasszírozott sárgaborsópüréhez adjuk, és együtt készre forraljuk. Tálaláskor díszíthetjük vágott zölddel. Dúsításhoz szárazon pirított zsemlekockát adhatunk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: norci78, 2006. nov. 5. 12:11
A gombás sárgaborsóleves elkészítési módja és hozzávalói.