Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombás sárgaborsóleves recept

Gombás sárgaborsóleves recept

A Gombás sárgaborsóleves hozzávalói:
Nyersanyagok:
10 dkg sárgaborsó
1 kiskanál só pótló
1 l víz
10 dkg apróra vágott gomba
5 dkg kókuszvaj vagy 2-3 evőkanál olaj
vágott zöld
10 dkg szárazon pirított zsemlekocka


A Gombás sárgaborsóleves elkészítési módja:
A sárgaborsót a vízben a só pótlóval pépesre főzzük, majd turmixgéppel vagy szitán keresztül átpasszírozzuk. A kókuszvajon vagy az olajon megpirítjuk a gombát, majd az átpasszírozott sárgaborsópüréhez adjuk, és együtt készre forraljuk. Tálaláskor díszíthetjük vágott zölddel. Dúsításhoz szárazon pirított zsemlekockát adhatunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombás sárgaborsóleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook