Gombás palacsinta recept
30 perc
A Gombás palacsinta hozzávalói:
* 8 sós palacsinta
* 20 dkg gomba
* 2 dl tejszín
* 1 evőkanál liszt
* 2 dkg vaj
* 1 dl tejföl
* 2 fej hagyma
* só
* bors
* paradicsom
* sajt
A Gombás palacsinta elkészítési módja:
A hagymát apróra felvágom, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, kicsi vízzel felöntöm. Ha a víz elforrt róla, beleteszem az apróra vágott gombát. Sűrű pörköltet készítek belőle. Ha a gomba megpuhult, a tejfölt belekeverem. Ezzel a krémmel megkenem a palacsintákat. Úgy hajtogatom, hogy először a két oldalát a közepéig, aztán a tetejétől elkezdem lefelé hajtogatni. Nem tekerem, hanem a végén kis lapos téglalapokat kapok. A kis batyukat tűzálló tálba teszem. A vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet, ha habzik, beleöntöm a tejszínt. Lassan felforralom, és kicsit besűrítem. Sóval, borssal fűszerezem, majd a palacsinták tetejére locsolom. Reszelt sajtot szórok a tetejére, és addig sütöm középmeleg sütöben, míg a sajt egy kis színt kap.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: norci78, 2009. okt. 28. 12:35
A gombás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.