Hagymaleves kétféle sajttal recept
A Hagymaleves kétféle sajttal hozzávalói:: 2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. olaj
3 dkg vaj
1 ek. finomliszt
2 dl fehérbor
1 l szűrt húsleves (leveskockából is lehet)
4 szelet kenyér
10 dkg reszelt trappista sajt
só, őrölt bors
4 ek. reszelt parmezán
A Hagymaleves kétféle sajttal elkészítési módja:
A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük, s együtt sütjük. Azután a borral és a levessel fölöntjük. Fölforraljuk, és közben megkeverjük, mert könnyen odaéghet. Majd kis lángon 20 percig főzzük. Közben a kenyeret felkockázzuk, sütőben megpirítjuk, majd trappista sajttal összekeverjük. A levest - ha kell - sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk díszítésként.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 16. 21:24
A hagymaleves kétféle sajttal elkészítési módja és hozzávalói.