Tejfölös-parmezános burgonya recept
A Tejfölös-parmezános burgonya hozzávalói:1 kg burgonya (salátának való)
5 dl tejföl
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
1 ek vaj
só ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
A Tejfölös-parmezános burgonya elkészítési módja:
A krumplikat megmossuk és egészben, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a krumplit. Megsózzuk. A sajt felét ráterítjük. Ráöntjük a tejfölt, a tetejét pedig megszórjuk a maradék parmezánnal. Tehetünk rá egy kevés friss kakukkfüvet is. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. máj. 15. 19:00
A tejfölös-parmezános burgonya elkészítési módja és hozzávalói.