Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Tejfölös-parmezános burgonya recept

Tejfölös-parmezános burgonya recept

A Tejfölös-parmezános burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya (salátának való)
5 dl tejföl
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
1 ek vaj
só ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint


A Tejfölös-parmezános burgonya elkészítési módja:
A krumplikat megmossuk és egészben, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a krumplit. Megsózzuk. A sajt felét ráterítjük. Ráöntjük a tejfölt, a tetejét pedig megszórjuk a maradék parmezánnal. Tehetünk rá egy kevés friss kakukkfüvet is. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.


Kategória: Köretek receptjei


A tejfölös-parmezános burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook