Krémes karfiolleves recept
A Krémes karfiolleves hozzávalói:1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
1 közepes fej vöröshagyma
1 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
fél leveskocka
1 csipet őrölt szerecsendió
1 púpos ek liszt
2 dl főzőtejszín 20%-os
A Krémes karfiolleves elkészítési módja:
A karfiolt rózsaira szedjük, megtisztítjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, ami bőven ellepi. A hagymát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a karfiolhoz, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval. Hozzáadjuk a fél leveskockát, majd addig főzzük, amíg a karfiol meg nem puhul. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk egy kevés forró leveslével. Folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesünkbe, majd hagyjuk felforrni. Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. máj. 14. 18:43
A krémes karfiolleves elkészítési módja és hozzávalói.