Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Krémes karfiolleves recept

Krémes karfiolleves recept

A Krémes karfiolleves hozzávalói:
1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
1 közepes fej vöröshagyma
1 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
fél leveskocka
1 csipet őrölt szerecsendió
1 púpos ek liszt
2 dl főzőtejszín 20%-os


A Krémes karfiolleves elkészítési módja:
A karfiolt rózsaira szedjük, megtisztítjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, ami bőven ellepi. A hagymát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a karfiolhoz, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval. Hozzáadjuk a fél leveskockát, majd addig főzzük, amíg a karfiol meg nem puhul. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk egy kevés forró leveslével. Folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesünkbe, majd hagyjuk felforrni. Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A krémes karfiolleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook