Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hólabda vagy kozák sapka... recept

Hólabda vagy kozák sapka... recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória -
Zsírtartalom -
Szénhidráttartalom -

A Hólabda vagy kozák sapka... hozzávalói:
a tésztához:6 tojás 12dkg liszt 2 evökanál kakaó por
sütő por
a krémhez:1 csomag vanília ízű puding por 3dl tej 2odkg margarin 25 dkg porcukor a díszítéshez:kókusz reszelék tortabevonó


A Hólabda vagy kozák sapka... elkészítési módja:
A tojás fehérjéből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával,majd bele keverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet valamint a kakaó pórt is.A tepsit kibéleljük sütő papírral rá terítjük a tésztát,majd mérsékeltem meleg sütőben megsütjük,amikor kihűlt,pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. A vanília pudingot a tejjel elkészítjük és hagyjuk kihűlni.A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.Két két karika közé krémet kenünk majd az oldalát is körbe kenjük és utána kókusz reszelékbe forgatjuk.A tetejét olvasztott csokival kenjük be....dekoratív,finom vendég váró...

én a tepsi alját sütő margarinnal kentem be és lisztet szórtam rá,mert nem volt itthon sütő papír,és gyönyörűen megsült úgy is kb 10 perc alatt...és szerintem nem kell 25 dkg cukor a pudingba,mert a tészta is édes...nagyon fini,jó étvágyat hozzá...


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hólabda vagy kozák sapka... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook