Hólabda vagy kozák sapka... recept
![Elkészítési idő](http://static.hoxa.hu/pic/oraikon.png)
![Kalória](http://static.hoxa.hu/pic/kaloriaikon.png)
![Zsírtartalom](http://static.hoxa.hu/pic/zsirikon.png)
![Szénhidráttartalom](http://static.hoxa.hu/pic/szenhidratikon.png)
![](http://static.hoxa.hu/pic/recept-foto.jpg)
a tésztához:6 tojás 12dkg liszt 2 evökanál kakaó por
sütő por
a krémhez:1 csomag vanília ízű puding por 3dl tej 2odkg margarin 25 dkg porcukor a díszítéshez:kókusz reszelék tortabevonó
A Hólabda vagy kozák sapka... elkészítési módja:
A tojás fehérjéből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával,majd bele keverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet valamint a kakaó pórt is.A tepsit kibéleljük sütő papírral rá terítjük a tésztát,majd mérsékeltem meleg sütőben megsütjük,amikor kihűlt,pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. A vanília pudingot a tejjel elkészítjük és hagyjuk kihűlni.A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.Két két karika közé krémet kenünk majd az oldalát is körbe kenjük és utána kókusz reszelékbe forgatjuk.A tetejét olvasztott csokival kenjük be....dekoratív,finom vendég váró...
én a tepsi alját sütő margarinnal kentem be és lisztet szórtam rá,mert nem volt itthon sütő papír,és gyönyörűen megsült úgy is kb 10 perc alatt...és szerintem nem kell 25 dkg cukor a pudingba,mert a tészta is édes...nagyon fini,jó étvágyat hozzá...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 6c5f346e46, 2008. nov. 2. 14:01
A hólabda vagy kozák sapka... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.