Dubarry őszibarackkal recept


80 dkg csirke vagy pulykamell
1 konzervdoboz őszibarackbefőtt félbevágva
4 dl besamelmártás
30 dkg trapistasajt
só
vegeta
A Dubarry őszibarackkal elkészítési módja:
Szeletekre vágjuk a mellehúsát, kikloffoljuk, sóval vegetával fűszereük és teflonba kevés olajon kisütjük. Belefektetjük egyás mellé a hússzeleteket egy tepsibe, mindegyikre rakunk egy fél őszibarackot. Leöntjük besamelmártással, megszórjuk a reszelt trapistasajttal és beteszük a sütőbe 200 fokon 40 percre. Addig sütjük amíg a sajt színe aranybarna lesz.
Köretnek burgonypüré vagy főtt rizs illik.
A tepsit nem kell lefedni sütés közben.
A húsra tehetünk az őszibarack helyett pl: főtt karfiolt vagy brokkolit is.
Másnap melegítve is ugyanolyan finom mint frissen.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. febr. 16. 10:32
A dubarry őszibarackkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.