Meggyes kefírkocka recept
40 perc
A Meggyes kefírkocka hozzávalói:
4 tojásból piskóta
2 pohár kefir
1 csomag vanílliás cukor
15 dkg cukor
2,5 dkg zselatin
2 dl tej
5 dl habbá vert tejszin
reszelt citromhéj
baracklekvár
egy üveg magvazott meggy befőtt
A Meggyes kefírkocka elkészítési módja:
A megsült piskótát a tepsiben hagyva megkenjük baracklekvárral. A kefirt, vanilliás cukrot, a cukorral, citromhéjjal összekeverjük. A zselatint elkeverjük a tejben és majdnem forrásig hevitjük, majd langyosra hűtjük és hozzáadjuk a kefirhez. Hozzákeverjük a meggyet, majd a felvert tejszinhabot. Ráöntjük a piskótára és legalább fél napra hütőbe rakjuk. Kockáravágva tálaljuk :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. nov. 4. 16:48
A meggyes kefírkocka elkészítési módja és hozzávalói.