Andi narancstortája recept
120 perc
Az Andi narancstortája hozzávalói:
9 NARANCS
3 DL CITROMLÉ
40 DKG PORCUKOR
3 CSOMAG VANILLIÁS PUDINGPOR
3/4 LITER TEJ
6 DL HABTEJSZÍN
1 1/2 CSOMAG ZSELATIN
7 TOJÁSBÓL PISKÓTA
Az Andi narancstortája elkészítési módja:
A 9 NARANCSOT MEGHÁMOZZUK ÉS KARIKÁRA VÁGJUK. 40 DKG PORCUKROT A 3 DL CITROMLÉVEL ELKEVERJÜK AMÍG EL NEM OLVAD,ÉS RÁÖNTJÜK A FELKARIKÁZOTT NARANCSOKRA.LETAKARJUK ÉS 1 NAPIG HŰTŐBE TESSZÜK. MÁSNAP: A CITROMLÉBE ÁZTATOTT NARANCS LEVE FELÉT ELTESSZÜK,A MÁSIKBA FELOLDJUK A ZSELATINT.A TEJSZÍNT FELVERJÜK,ÉS A PUDINGOT MEGFŐZZÜK.A PUDINGOT AMIKOR KIHŰLT,APRÁNKÉNT HOZZÁKEVERJÜK A ZSELATINT AMIT FELOLDOTTUNK,ÉS A FELVERT TEJSZÍNT.EGY TÁLBA SZÉPEN KIRAKJUK A NARANCSOKAT,ELŐSZÖR AZ ALJÁT,AZTÁN AZ OLDALÁT IS.FELVÁGJUK A PISKÓTÁT 2 CM SZÉLES CSÍKOKRA,ÉS A PISKÓTÁT ÉS A KRÉMET A TÁLBA RÉTEGEZZÜK.AZ UTOLSÓ RÉTEG A PISKÓTA LEGYEN.BETESSZÜK HŰLNI A HŰTŐBE 2 ÓRÁRA,MAJD EGY TÁLCÁRA RÁFORDÍTJUK.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 938d8ad563, 2010. márc. 2. 23:31
Az andi narancstortája elkészítési módja és hozzávalói.