Joghurtkocka recept
45 perc
A Joghurtkocka hozzávalói:
4 tojásból piskóta:-D
4 dl joghurt
5 ek. cukor
3 ek. gyümölcslekvár
2 dl habtejszín
15-20 dkg gyümölcs
1 dkg zselatin
A Joghurtkocka elkészítési módja:
4 tojásból vizes piskótát készítek. Kiborítom. A tepsijét kibélelem fóliával. A töltelékhez a joghurtot, a cukrot és a gyümölcslekvárt összeturmixoljuk. Beleforgatunk a habbá vert tejszínt, a lekvárral azonos, vagy harmonizáló gyümölcsöt, és hozzákeverjük a vízben oldott zselatint. Beleöntjük a tepsibe a joghurtos masszát, betesszük a hűtőbe. Amikor szilárdulni kezd, ráfektetjük a piskótalapot. Tálalás előtt a sütit a tepsiből átfordítjuk egy tálcára, kockákra vágjuk, a kockák tetejét tejszínhab pöttyökkel és gyümölcsszemekkel díszítjük.
Megjegyzem, hogy főleg nyáron esik jól ez a kis gyümölcsös süti. Készítettem már gyümölcsjoghurtból is, úgy is nagyon fincsi.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. júl. 2. 06:45
A joghurtkocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.